Annelie Andersson har en stor förkärlek till att porträttera det ätbara och blomstrande. Skapandeprocessen sträcker sig från idé och plock av material i trädgård och natur till att komponera, fotografera och därefter färdigställa bilden i datorn. Annelie skapar gärna i säsong och tar oss genom årstiderna på sitt alldeles unika sätt. ”Jag har hittat min…
Annelie Andersson har en stor förkärlek till att porträttera det ätbara och blomstrande. Skapandeprocessen sträcker sig från idé och plock av material i trädgård och natur till att komponera, fotografera och därefter färdigställa bilden i datorn. Annelie skapar gärna i säsong och tar oss genom årstiderna på sitt alldeles unika sätt. ”Jag har hittat min passion i bildskapandet och fotograferandet. Jag vill att mina bilder ska smaka och dofta, utstråla harmoni och värme. Det får gärna vara lite lekfullt och ha något inslag som skaver. Det måste inte vara perfekt.”
Att inspirera till att tänka i säsong genomsyrar ofta Annelies verk. Hon beskriver det som att det finns något fint i att allt får ha sin tid. Att vi ska ta tillvara snarare än ta för givet. Ett mångårigt projekt har varit att varje månad plocka ihop det som just då blommar eller växer i trädgården och skapa ett stilleben av det. Ett meditativt plock som också blir en dokumentation av säsongerna. Att ta sig tiden att se det vackra i vardagen. Även i november.